Päivätanssit

Asukkaiden Jalalla koreasti päivätanssit  pidetään noin kahden viikon välein eri ryhmäkodeissa.  Asukkaat pääsevät tapaaman muiden ryhmäkotien asukkaita ja usein tanssipartneri löytyy toisista asukkaista hoitajien pienellä avustamisella. Tanssit ovat iloinen tapahtuma, mikä herättää muistisairaissa paljon muistoja nuoruudesta. Lisäksi tanssi toimii oivana kuntoutumismuotona, jossa mm. sydän- ja verenkiertoelimistö sekä  tasapaino saavat harjoitusta. Tanssien jälkeen kaikilla on punaiset posket ja iloinen mieli ja päiväkahvit maistuvat hyvin.

Musiikkia lääkkeeksi muistisairaille

Artikkeli Super lehdestä 1/ 2016 sanotaan seuraavaa:

Musiikki tukee vanhusta tunteiden, minäkuvan ja identiteetin käsittelyssä sekä auttaa käymään läpi aiempia kokemuksia ja muistoja. Musiikin harrastaminen ylläpitää itsetuntoa ja ehkäisee yksinäisyyttä. Vanhuusiän musiikkiharrastukset pienentävät riskiä sairastua muistisairauteen.

Musiikilla on aivotoimintaan parantava ja jopa korjaava vaikutus. Sen harrastaminen aktivoi aivoalueita ja niiden välisiä yhteyksiä. Se saa aikaan jopa muutoksia aivojen rakenteessa.

– Musiikki kehittää aivoalueita, jotka vastaavat kuulemisen tarkkaavaisuudesta ja muistista, eli juuri niitä alueita, jotka heikkenevät muistisairauden vuoksi. Siksi musiikki on tärkeää muistisairaalle, Huotilainen kertoo.

Musiikin kuuntelu tehostaa kognitiivista suoriutumista ja nostaa vireystilaa. Musiikki parantaa muistisairaan kommunikointikykyä ja kykyä olla läsnä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s